Autor |
Wiadomość |
Temat: Widoczna zmiana na rtg płuc |
bozena2000
Odpowiedzi: 16
Wyświetleń: 9154
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2015-01-20, 01:01 Temat: Widoczna zmiana na rtg płuc |
Dziękuję kobietki za słowa otuchy. Z moją psychiką wszystko jest ok, nie mam kłopotu ze snem, potrafię żyć bez środków uspakajających. Mam dwoje dzieci i dla nich się pozbierałam. To właśnie DZIĘKI WAM I FORUM wiedziałam co mnie czeka, od października czytałam posty. Jestem wdzięczna moderatorom, lekarzom i przyjaciołom że stworzyli tą stronę i udzielają się, wszystko opisują. To jest ważne dla rodzin w których choroba jest częścią życia
Ja nie chce rozdrapywać ran, pozwoliłam mężowi odejść. Dopytywałam o TĄ zmianę, bo nie chciałabym aby ktoś inny cierpiał przez niekompetentną lekarkę. To było zdjęcie z badan okresowych górnika. Mąż miał 45 lat.
Ok. Kryje dokumentację na dno szuflady.
Dziękuję i pozdrawiam |
bozena2000
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2015-01-18, 00:39 Temat: Widoczna zmiana na rtg płuc |
Mąż miał normalne rozmieszczone organy, żadne tam situs inversus.
Nie wiem co mam myśleć. Moja dociekliwość nie wskrzesi męża ale chciałabym znać prawdę.
To zdjęcie nie jest z 2011 tylko z stycznia 2013 - pomyliłam daty, przepraszam.
Gdzie mam szukać pomocy? Żaden lekarz nie chce ze mną porozmawiać, bo po śmierci nie opisują zdjęć.
To był drobnokomórkowy w śródpiersiu z meta do węzłów i wątroby, |
bozena2000
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2015-01-16, 23:05 Temat: Widoczna zmiana na rtg płuc |
Lekarz powiedział, że to łuk aorty. |
bozena2000
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2015-01-06, 23:46 Temat: Widoczna zmiana na rtg płuc |
Dziękuję za informację.
Ale wydaje mi się że nie o tej zmianie mowa.
Postaram się jakoś zaznaczyć to żeby było wiadomo o co mi chodzi.
pozdrawiam
[ Dodano: 2015-01-06, 23:57 ]
Udało mi się zaznaczyć o co pytam. już wklejam.
Proszę o odpowiedź co to może być
[ Dodano: 2015-01-07, 10:09 ]
Czy ktoś może mi pomóc?
Czy mam szukać dobrego radiologa?
|
bozena2000
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2015-01-06, 23:10 Temat: Widoczna zmiana na rtg płuc |
Dziękuję za odpowiedź.
Wiem że zdjęcie jest odwrotnie, kombinowałam jak to rtg zeskanować abym mogła je pokazać.
Jesteś niesprawiedliwa. Zmiana o której piszę jest charakterystyczna, widoczna na zamieszczonym pliku po prawej stronie na wysokości poziomej kości.
Mój mąż chorował na drobnokomórkowego raka prawego płuc i oskrzela.
to jest zdjęcie z 2011 roku, wtedy radiolog napisał że wszystko jest ok, tzw. płuca bez zmian. Dopiero 21 października 2014 zdiagnozowano u męża nowotwór a 4.12.2014 zmarł, chorował bardzo krótko. Dlatego szukam pomocy, czy ktoś widział kiedyś taką zmianę na rtg, czy lekarze w 2011 roku to przeoczyli.
Pomóżcie |
bozena2000
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2015-01-06, 22:15 Temat: Widoczna zmiana na rtg płuc |
Witam
Szukam pomocy, co to jest za zmiana widoczna na zdjęciu rtg.
Czy ktoś miał takie coś ???
Nie wiem co to? Dokładnie chodzi mi o owalną zmianę widoczną po prawej stronie w wysokości kości.
Proszę o pomoc .
|
|