Witajcie, dawno mnie nie było. Samopoczucie Mamy dobre, przybrała ponad kilo
![:) :)](images/smiles/001.gif)
nadal jest karmiona poprzez jejunostomię ale coraz więcej je "górą". Głos ma nadal zmieniony, kaszel pojawia się sporadycznie. Zdarzyło się parę razy, że Mamie stanęło jedzenie - mam nadzieje, że wiecie o czym mówię
![;) ;)](images/smiles/004.gif)
na szczęście popiła i przeszło. W między czasie miała wizytę u chirurga i onkologa.
Chirurgicznie ok, rana ładnie się goi. Jakieś 2 tygodnie temu miała Mama wyciągnięte ostatnie szwy z szyi w POZ , które przeoczyli w Katowicach, ale został jeden szew (był pod strupkiem), który niestety już nie da się normalnie wyciągnąć, trzeba chirurgicznie naciąć - wizyta dopiero w sierpniu
![:-( :-(](images/smiles/icon_sad.gif)
- urlopy ).
Onkolog zlecił badanie tk jamy ustnej i klatki piersiowej ( 20.07 i 27.07 ) i kontrola 11.08. Onkolog czytając wynik histopatologiczny stwierdził, że "nie ma źle". Był zdziwiony troszkę formą Mamy
![;) ;)](images/smiles/004.gif)
tzn. że jest samodzielna itd. Co do dalszego leczenia to zależy od wyników tk.
Na początku lipca miała Mama kontrolne badanie z poradni żywieniowej - w załączniku przesyłam wyniki. CRP spadło ( 10,89 -> 08.04.2016 - przed operacją, 15,90 -> 17.06 po operacji) na 2,78 czyli mieści się w normie.
Oprócz tego Mama zrobiła dziś badanie TSH, kreatyninę i OB. OB aktualnie wynosi 52 a przed operacją 29.04 wynosiło 75 więc tendencja spadkowa. TSH niestety poniżej normy TSH 0,04 ÂľIU/ml ( a norma 0,350 - 4,940) na szczęście w środę mamy endokrynologa to pewnie obniży dawkę Euthyroxu.
[ Dodano: 2016-07-18, 16:21 ]
badanie krwi
![](http://www.forum-onkologiczne.com.pl/forum/download.php?id=12822)