1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Znamię aktywne |
ana.80
Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 7489
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2010-08-21, 06:43 Temat: Znamię aktywne |
Staram się być dobrej myśli, ale stres mnie zjada od środka. Jak kilka lat temu czekałam na wynik to nie miałam takich obaw, wszystko się zmieniło po śmierci teścia i narodzin mojego synusia.
Mam nadzieję,że przyczyną zmiany zabarwienia są hormony matki karmiącej i że nic tam nie będzie. Oglądam teraz swoje ciało i widzę jakieś czerwone kropeczki w niektórych miejscach, nie jest ich dużo. Mam je jakiś czas. Czekanie jest męką :( |
ana.80
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2010-08-20, 16:02 Temat: Znamię aktywne |
Zapomniałam dodać, że dermatolog powiedziała mi, że pieprzyk się zrobił aktywny. Co to znaczy? |
ana.80
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2010-08-20, 08:31 Temat: Znamię aktywne |
Witam serdecznie!
Wczoraj byłam na usunięciu pieprzyka, który miałam praktycznie od urodzenia.
Zauważyłam ,że ściemniał po porodzie, więc poszłam z nim do dermatologa, który powiedział, że mam usunąć.
Chirurg onkolog powiedział, że w pierwszym momencie uznał go za znamię niebieskie, dopiero gdy powiedziałam,że ściemniał po porodzie, lekarka stwierdziła,ze usuniemy i zbadamy.
Wiem,ze teraz mam czekać na wynik badania, ale czy ciemniejący pieprzyk przeważnie oznacza coś niepokojącego?
Martwię się bardzo, bo w ubiegłym roku umarł teść po walce z chorobą nowotworową.
Przed kilkoma laty miałam usuwane 2 pieprzyki i było O)K, ale nigdy nic niewiadomo...
Dziękuję za pomoc |
|
|