1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Cytologia, objawy |
Gizmowa
Odpowiedzi: 25
Wyświetleń: 11014
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2017-10-30, 15:22 Temat: Cytologia, objawy |
Witam ponownie.
Na czym polega "głęboka" konizacja szyjki? |
Gizmowa
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2017-09-25, 15:18 Temat: Cytologia, objawy |
Jestem w szpitalu. Jedyne co wiem po kolposkopii, to że szyjka rozpulchniona.
Odebrałam też wyniki, nie jestem zarażona hpv. |
Gizmowa
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2017-09-15, 13:33 Temat: Cytologia, objawy |
Szczepienia nie biorę pod uwagę w ogóle.
Katarzyna, czekam na wynik hpv...
Krwawie codziennie, anemia się zaczyna, boli brzuch... |
Gizmowa
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2017-09-11, 17:33 Temat: Cytologia, objawy |
Do szpitala idę 25.09, może się uda odebrać wyniki już.
Dzisiaj cały boli brzuch, najpierw plamiłam, a teraz poleciała krew... Już sama nie wiem co myśleć o tym wszystkim :( |
Gizmowa
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2017-09-08, 11:50 Temat: Cytologia, objawy |
Tylko to taka zabawa w kotka i myszkę, kolejny raz wycinki, znowu szpital po to samo...
źle zniosłam narkozę, potem ostre zapalenie macicy, a teraz odnowa wszystko, ech...
A krwawień coraz więcej.
Zobaczymy. Zrobiłam dzisiaj badanie, do 17 dni roboczych wynik. Szczepić się nie będę na pewno. |
Gizmowa
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2017-09-07, 20:32 Temat: Cytologia, objawy |
Byłam z całą historią u innej lekarki.
Skierowała mnie do innego szpitala, będzie kolposkopia teraz i dopiero wycinki. Powiedziała, że te wyniki Są niedokładne, nic nam nie mówią, a krwawienie coraz większe. Mam zrobić jeszcze badanie na hpv z typami onkogennymi. |
Gizmowa
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2017-08-31, 21:24 Temat: Cytologia, objawy |
Dziękuję za odpowiedź
Ciekawa jestem czy może się okazać, że jednak zmiany chorobowe są wyżej, mimo iż były też pobrane wycinki z macicy?
Trochę przeraża mnie, że ciągle krwawie... Jakikolwiek kontakt z szyjką i kilka dni jakbym miała okres :(
Do tego zapalenie macicy na które miałam doxycyline, niestety wytrzymałam 8 dni i skutki uboczne w postaci bardzo poparzonej skóry zmusiły mnie do odstawienia... Mam nowy antybiotyk na tydzień ale pisze w ulotce, że przeciwwskazaniem jest reakcja fototoksyczna po innym antybiotyku i nie wiem czy brać.... |
Gizmowa
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2017-08-24, 16:30 Temat: Cytologia, objawy |
mufaso83 napisał/a: | dysplazja średniego i dużego stopnia, to tak, jak piszesz, CIN2 i CIN3. niestety trzeba będzie wykonać konizację szyjki
udaj się do swojego ginekologa, on Cię dalej poprowadzi.
jak masz pytania, śmiało pisz (możesz na priv). ja jestem po konizacji |
Dziękuję Ci bardzo. Niby miałam wynik w rękach, a mimo to nie wiedziałam nic.
Wysłałam pytanie na prv |
Gizmowa
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2017-08-24, 10:31 Temat: Cytologia, objawy |
mogę prosić o przetłumaczenie ?
[ Dodano: 2017-08-24, 15:55 ]
Czy to tłumaczenie jest ok? I czy to oznacza CIN 2 i CIN3?
|
Gizmowa
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2017-08-17, 06:54 Temat: Cytologia, objawy |
Mufaso, staram się jak mogę to jeszcze kilka dni, muszę wytrzymać
[ Dodano: 2017-08-17, 20:19 ]
Możecie mi jeszcze coś doradzić?
Ból podbrzusza nasila się, bolą biodra, lędzwia, jestem bardzo osłabiona, czasem mnie mdli. Pojawił się bardzo gęsty żółty śluz. Czy to jest w porządku prawie tydzień po zabiegu czy powinnam udać się na izbę ginekologiczną? Mój lekarz na urlopie, drugi mnie nie przyjął i nie mam kogo się poradzić. |
Gizmowa
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2017-08-14, 11:53 Temat: Cytologia, objawy |
Witam, miałam w piątek biopsję skrawkową z szyjki macicy i wyłyżeczkowanie ścian macicy w celu diagnostycznym.
Miałam też usg. Opis:
Trzon macicy w przodozgięciu o wymiarach AP 3,59mm.
Echo niejednorodne.
Endometrium 5,4mm.
Przydatki obustronne bez cech hetetogennych.
Zatoka Douglasa wolna.
Czy usg wyszło poprawnie? Robione w 8 dniu cyklu. |
Gizmowa
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2017-08-01, 20:55 Temat: Cytologia, objawy |
solasola napisał/a: | Gizmowa, a czy miałaś USG dopochwowe? |
Ostatnie w kwietniu, przy pobieraniu pierwszej cytologii, lekarka stwierdziła jedyne policystyczne jajniki. |
Gizmowa
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2017-08-01, 13:52 Temat: Cytologia, objawy |
Katarzyna, dziękuję za odpowiedz! Staram się myśleć pozytywnie i nie nakręcać. Tylko to ponad miesiąc czekania...
Gdyby nie te krwawienia kontaktowe, ponad 20 dni w miesiącu, pewnie byłabym spokojniejsza... |
Gizmowa
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2017-08-01, 12:15 Temat: Cytologia, objawy |
Witam, wiem, że do odebrania wyników to jak wróżenie z fusów, ale z drugiej strony, wsparcie się przyda.
Mam 28 lat, dwójkę dzieci. Co roku grupa cyt. wynosiła II.
Mniej więcej rok temu zaczęły się plamienia krwią, kontaktowe. Zaczęły się też problemy z okresem, jajniki zrobiły się policystyczne, dostałam tabletki antykoncepcyjne, teraz w przerwie mam "okres", ale w różne dni, raz wtorek, raz dopiero niedziela.
Byłam zbywana, mówiono o pękniętym naczynku.
W kwietniu tego roku, kiedy pojawił się też ból podbrzusza w czasie stosunków, poprosiłam o konkretne zbadanie.
Pobrano szczoteczką cytologię, wypalono naczynko, które mogłoby krwawić.
Wynik cytologii gr. III. Dostałam globulki do leczenia infekcji, oraz globulki do odbudowania flory bakteryjnej. W czerwcu po okresie ponowna cytologia. Trzy dni przed odebraniem wyników, po stosunku zalałam się krwią jak w czasie okresu. To już nie było plamienie.
Wynik cytologii gr III CIN1.
11.08 idę na biopsję szyjki i łyżeczkowanie.
Możliwe, aby wynik tak szybko się zmienił w nieprawidłowy, skoro co rok było w porządku?
Możliwe, że mimo krwawienia, czy to przy badaniu gin., czy po stosunku (i w trakcie), było jednak wszystko ok? |
|
|